Tapahtumat ja konsertit

TAPAHTUMAT KESÄLLÄ 2024 Events

Näyttelyn avajaiset keskiviikkona 3.7. klo 18.00.

Musiikkikahvila Kukkakeidas palvelee pihapiirissämme koko näyttelyn ajan.

KONSERTIT NÄYTTELYN YHTEYDESSÄ  

13.7. klo 17.30
Katri Susitaival, viola da gamba

20.7. klo 17.30
Lotta Heikkilä, piano

25.7. klo 14.00
Tuomas Katajala, tenori & Jukka Nykänen, piano

Vapaa pääsy, Lämpimästi tervetuloa!

 

Tapahtumat kesällä 2023 

KONSERTIT NÄYTTELYN YHTEYDESSÄ  

Ke 19.7. klo 19.00
Laura Vihreäpuu (cembalo)
Riittaliisa Hakulinen (alttoviulu)

To 27.7. klo 17.00
Ensemble Nylandia, vuonna 2009 perustettu barokkimuusikoiden yhteenliittymä:
Genevieve Lacey
Petri Arvo
Sini Vahervuo
Matias Häkkinen

Vapaa pääsy, Lämpimästi tervetuloa!

 

Tapahtumat kesällä 2022 

PYHÄN OLAVIN PÄIVÄ 29.7. GALLERIA LINNANKATU 13:SSA
Joogaa, muotokuvia, taiteilijatapaamisia ja musiikkia

Galleria Linnankatu 13:n perinteisessä kesänäyttelyssä on Pyhän Olavin päivänä erikoisohjelmaa. Kantamoiset-näyttelyssä mukana on useita arvostettuja pitkän linjan taiteilijoita kuten Pro Finlandia-palkitut Anu Pentik ja Kuutti Lavonen sekä nuoren polven kiinnostavia tekijöitä, kuten Hanna Hyy Savonlinnasta. Muut näyttelyn taiteilijat ovat Matti Hintikka, Elina Länsman, Olli Romppanen ja Kaisu Sirviö.

Päivä alkaa klo 10 galleriajoogalla ja äänimaljarentoutuksella. Ohjelma jatkuu klo 12 taiteilijoiden vetämällä opastetulla näyttelykierroksella. Näyttely on avoinna poikkeuksellisesti klo 21 saakka. Koko päivän ajan jatkuu suljettujen tarjousten taidehuutokauppa ilman hintavarauksia.

Kuvataiteilija Kaija-Leena Hänninen piirtää pikamuotokuvia gallerian terassilla klo 13 alkaen. Hänninen on saanut Etelä-Savon taidepalkinnon tunnustuksena elämäntyöstään taiteilijana viidellä vuosikymmenellä.

Päivän musiikillisesta annista vastaa äiti-tytärduo Sirkka Kosonen ja Helmi Perkiömäki. Kosonen on monipuolinen laulaja, äänitaiteilija, kansanmuusikko ja musiikin tohtori. Kosonen ja Perkiömäki esiintyvät gallerian puutarhassa klo 16.

Näyttelyn teemana taiteen kantamoiset viittaa kaikkiin taiteiden lajeihin ristikkäin ja päällekkäin, vuorovaikutuksessa. Kantamoinen on kuin silta, jota pitkin henkinen energia siirtyy taiteilijasta katsojaan ja päinvastoin.

klo 10 Galleriajooga ja äänimaljarentoutus.
Meditatiivinen yinjooga ja äänimaljarentoutus taideteosten keskellä. Aluksi tehdään yksinkertaisia ja kaikille sopivia jooga-asentoja, jotta keho rentoutuisi ja mieli rauhoittuisi. Lopuksi annetaan tiibetiläisten äänimaljojen syventää rentoutusta. Ennakkoilmoittautumista tai aikaisempaa kokemusta joogasta ei tarvita, mukaan voi ottaa oman maton ja viltin, joita löytyy myös paikan päältä. 10 euron osallistumismaksun voi suorittaa käteisellä, kortilla, Smartumeilla ja Mobilepaylla. Ohjaajana Mariya Loginova.

klo 12 Opastettu kierros näyttelyn taiteilijoiden johdolla.
Kierroksen päätteeksi arvotaan yksi taideteos osallistujien kesken.

klo 13 Pikamuotokuvia à la Kaija-Leena Hänninen
Kuvataiteilija Kaija-Leena Hänninen (s. 1941) piirtää pikamuotokuvia gallerian terassilla klo 12 alkaen. Hänninen on saanut Etelä-Savon taidepalkinnon tunnustuksena elämäntyöstään taiteilijana viidellä vuosikymmenellä. Muotokuvan hinta on 10€.

klo 16 Musiikkia Suomen suvessa, gallerian puutarhassa
Esiintymässä Sirkka Kosonen, haitari ja Helmi Perkiömäki, harmonikka. Vapaa pääsy.

klo 11-21 Taidehuutokauppa
Jokaiselta näyttelyn taiteilijalta on tarjolla yksi teos ilman hintavarausta. Suljetut tarjoukset voi jättää paikan päällä galleriassa tai täällä.

Konsertti Café Barock 7.7. klo 16 Mikko Ikäheimo, luuttu & Helmi Consort Yhteistyössä Café Barock / Kulttuuriyhdistys Ensemble Nylandia

 

Tapahtumat kesällä 2021

Englantilaista barokkia 22.7. klo 16.00.

Helianna Herkkola, sopraano – Katri Susitaival, gamba – Mikko Ikäheimo, luuttu

Kesäkaudella 2021 gallerian osoitteessa toimii myös kesäravintola Vinga.

 

Tapahtumat kesällä 2020

16.7. klo 14 pihakonsertti Helena Juntunen, sopraano ja Jukka Nykänen, piano

23.7. klo 19 Illallinen galleriassa, chef Tiia Saarikko – pöytävaraukset 20.7. mennessä

27.7. klo 20 pihakonsertti Santeri Rautiainen, kitara

“Kuvat kulkee”-konsertissa torstaina 16.7. klo 14 esiintyvät sopraano Helena Juntunen ja pianisti Jukka Nykänen. Oopperan ja kamarimusiikin valovoimaisena tulkitsijana tunnettu Juntunen kuuluu ensi kesän Savonlinnan oopperajuhlien solistikuntaan. Jukka Nykänen on Suomi-palkittu pianisti, säveltäjä ja sovittaja, joka on tunnettu myös erityisen taitavana improvisoijana. Torstaisen konsertin ohjelmistoon kuuluu kesäistä klassista mm. Toivo Kuulalta. 

Kitaristi Santeri Rautiaisen pihakonsertissa 27.7. klo 20 pysähdytään kitarakirjallisuuden kulmakivien äärelle. Luys de Narvaezin fantasiat 1500-luvulta ovat kuin soivia katedraalimaalauksia,  J.S. Bachin tuotanto ikuista nykymusiikkia, kaikkea maan ja taivaan välillä. Eduardo Lopez-Chavarrin sonaatissa espanjalainen lyyrisyys yhdistyy ranskalaiseen impressionismiin. Myrskyisämpää ja romanttisempaa ranskalaisuutta 1800- luvun Pariisista tarjoilee de Fossan Divertimento nro. 2.

Kitaristi Santeri Rautiaisen pihakonsertissa 27.7. klo 20 pysähdytään kitarakirjallisuuden kulmakivien äärelle. Luys de Narvaezin fantasiat 1500-luvulta ovat kuin soivia katedraalimaalauksia,  J.S. Bachin tuotanto ikuista nykymusiikkia, kaikkea maan ja taivaan välillä. Eduardo Lopez-Chavarrin sonaatissa espanjalainen lyyrisyys yhdistyy ranskalaiseen impressionismiin. Myrskyisämpää ja romanttisempaa ranskalaisuutta 1800- luvun Pariisista tarjoilee de Fossan Divertimento nro. 2.

Sukupolvensa suomalaisista kitaristeista Rautiainen on aktiivisimpia konsertoijia. Savonlinnan konsertti on osa jo perinteistä kesäkiertuetta, joka kattaa suuren osan Suomea. Konsertti striimataan Grafia13:n Facebook-sivun kautta.

Torstaina 23.7. klo 19 Galleria Linnankatu 13 ottaa askeleen gastronomisen taiteen suuntaan, kun näyttelysaleissa tarjoillaan historian ensimmäinen galleriaillallinen. Kulttuurikellarin ravintoloitsija Tiia Saarikon luoma menu inspiroituu lähialueen puhtaista, tuoreista raaka-aineista sekä savolaisen kesäruoan herkullisesta yksinkertaisuudesta. Tähän ainutlaatuiseen tilaisuuteen Kulttuurikellarin ravintola ottaa vastaan pöytävarauksia 2-8 hengen seurueilta. Tiedustelut ja pöytävaraukset 20.7. mennessä numerosta 0443227077.

 

Tapahtumat kesällä 2018

pe 3.8. klo 17 Kansainvälisen Oopperan ja Liedin mestarikurssin osallistujia

Pyhän Olavin päivä Savonlinnassa 29.7.

Erikoisohjelmaa ja taiteilijatapaamisia, näyttely avoinna puoleenyöhön saakka!

klo 13 Musiikkia, Matti Makkonen (sello)

klo 14 Taiteilija Inari Krohn esittelee näyttelyn

klo 15 Saimi Hoyer esittelee näyttelyn ja haastattelee taiteilija Giuseppe Colomboa

klo 18 Musiikkia, Trio Tanguango

Yhteistyössä Hotelli Punkaharju, Nova Classics ja Savonlinnan musiikkiakatemia. Kuvataiteilija (TaM) Timo Heikura piirtää upeita pikamuotokuvia koko päivän ajan, vapaaehtoinen maksu. Taidenäyttelyssä erikoistarjouksia ja arkistojen aarteita.

Konsertteja 6.7., 15.7., 18.7., 20.7., 29.7., 2.8. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Cafe Barockin barokkikaraoke 15.7. klo 18

ke 18.7. klo 17 Kansainvälisen kamarimusiikin mestarikurssin osallistujia
pe 20.7. klo 17 Kansainvälisen kamarimusiikin mestarikurssin osallistujia

Pyhän Olavin päivän erikoisohjelmaa ja Inari Krohnin taiteilijavierailu 29.7.

 

Tapahtumat kesällä 2017

Galleria Linnankatu 13 kutsuu jälleen klassisen musiikin ystäviä seuraamaan tasokkaita ilmaiskonsertteja historiallisessa miljöössä. Puitteet konserttisarjalle tarjoaa Kesänäyt-kulttuuritapahtuma, jossa näytteillä on kuva- ja veistostaidetta yhdeksältä tunnetulta suomalaistaiteilijalta. Tapahtuma on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden virallista ohjelmaa. Juhlavuoden kunniaksi ohjelmistovalinnoissa painottuu suomalainen musiikki. 1840-luvulla rakennettu puutalo on jo aiempina kesinä todettu akustisesti erinomaiseksi kamarimusiikin esityspaikaksi. Tänä vuonna kuullaan erityisesti jousimusiikkia, ensi kesänä painopiste on liedissä ja vokaalimusiikissa.

Konserttisarjan avaa sellisti Matti Makkonen tunnelmallisella iltakonsertillaan maanantaina 17.7. klo 21. Tapahtuma on osa Makkosen Hiljaisuudessa-levyn julkistamiskiertuetta. Levy äänitettiin taiteilijaprofessori Eva Ryynäsen erämaa-ateljeekirkon hiljaisuudessa Lieksan Vuonislahdessa viime syksynä. Savonlinnalainen Makkonen on tunnettu monipuolisena musiikin ja kulttuurin ammattilaisena. Soolouransa ohella hän säveltää ja sovittaa sekä toimii kapellimestarina ja tuottajana. Soittimenaan Makkosella on sello, joka palveli aikaisempaa omistajaansa Ahti Sonnista Aunuksen viihdytysjoukoissa vuosina 1943–1944.

Lauantaina 22.7. klo 21 esiintyy eteläkorealainen viulistilupaus Kunwha Lee. Hän valmistautuu Savonlinnassa merkittävää viulukilpailua varten ja tulkitsee konsertissaan Paganinin ja Bachin sooloviulumusiikkia. Prokofjevin sonaatissa hänen parinaan esiintyy pianotaiteilija Timo Koskinen. Vuonna 1993 syntynyt Lee opiskelee parhaillaan Münchenin Hochschule für Musik und Theaterissa. Hän on esiintynyt kotimaassaan useiden orkestereiden solistina ja saavuttanut kilpailumenestystä. Keskiviikkona 26.7. klo 17 galleriassa esiintyy Savonlinnan musiikkiakatemian kamarimusiikin mestarikurssien opiskelijoita eri puolilta maailmaa.

Perjantaina 28.7. klo 17 vuorossa on Pilvilinnoja pohjoisesta -konsertti, kun Maj Lind -kilpailuihin valmistautuva pianisti Hannu Alasaarela konsertoi viulisti Matias Lahden kanssa. Oululaislähtöinen, aikoinaan Madetojan musiikkilukiossa opiskellut duo on esiintynyt säännöllisesti yhdessä vuodesta 2012. Oululaissäveltäjä Leevi Madetojan syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 130 vuotta, ja konsertissa kuullaan toinen Madetojan suurista kamarimusiikkisävellyksistä, Sonatiini viululle ja pianolle. Ranskalaisvaikutteisen, harvoin esitetyn sonatiinin parina on J.S. Bachin monumentaalinen mutta herkkä sonaatti viululle ja cembalolle c-molli. Madetojan pianokilpailun voittaneen ja Tampereen pianokilpailuissa palkitun Alasaarelan soittamana kuullaan myös Debussyn pianosarja Vaskipiirroksia, ja uutena aluevaltauksena duo tulkitsee vielä Madetojan melodraaman Pilvilinnat L. Onervan tekstiin. Madetojan musiikin lisäksi duo tuo mukanaan kappaleen oululais-italialaista kulttuuriperintöä; Lahdella on käytössään Oulussa toimivan Tauno Tönningin säätiön lainaama Alessandro Gagliano -viulu vuodelta 1704.

Konserttisarja päättyy suomalaiseen musiikkiin Pyhän Olavin päivänä 29.7., jolloin vuorossa ovat yllätysesiintymiset klo 13 ja 19. Kaupunkifestivaalin merkeissä näyttelyssä on tuolloin muutakin erikoisohjelmaa. Yhteistyökumppaneina kesän kulttuuriohjelmassa ovat Nova Classics ja Savonlinnan musiikkiakatemia. Näyttelyyn ja kaikkiin sen tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

 

Tapahtumat syksyllä 2016

Taidetapahtuma Tampereella 10.-13.11.

to 10.11. klo 19 Pasi Raukola, harmonikka ja Andreas Heino, klarinetti. LUTOSLAWSKI, DUBOIS, ALBÉNIZ.

pe 11.11. klo 19 Riikka Alakärppä ja Heidi-Anniina Nikkilä, viulu. PROKOFJEV, BACH, ENGLUND.

Taidetapahtuma Oulussa 22.-24.10.

Musiikkia su 23.10. klo 15 Cantio Laudis-kuoro & Olli Heikkilä

Taidetta Hotelli Punkaharjussa

 

Tapahtumat kesällä 2016

Taidetta Hotelli Punkaharjussa

Höyry-galleria, Jyväskylän Korpilahti, 4.8.–7.8.

Verstaillesin palatsi, Tuusulan taiteiden yö, 12.8.–13.8.

Perjantaina 12.8. alttoviulisti Riittaliisa Hakulinen ja pianisti Auroora Lahti-Hintsala esiintyvät klo 19, 20.30 ja 22.

Syksyllä popup-taidetapahtumat Oulussa ja Tampereella. Seuraa tiedotusta Facebookissa ja tällä sivulla.

 

Tapahtumat kesällä 2015

Concerts at Gallery Linnankatu 13

8.7. klo 17  Aino-Kaarina Mäkisalo & Matti Makkonen
13.7. klo 17  Hélène Maréchaux
17.7. klo 21  Timo Kinnunen
18.7. klo 16  Café barock – Marja Gaynor, Katri Susitaival, Matias Häkkinen
22.7. klo 17 Jakub Novak & Timo Koskinen
23.7. klo 17  Trio Tanguango
 & Juha Kotilainen
24.7. klo 17  Helena Juntunen & Maija Teikari
25.7. klo 17  Merja Mäkelä & Heikki Pellinen
26.7. klo 17 Robert Roozeman & Jonathan Roozeman & Iiris Tötterström
27.7. klo 17 Mao Konishi & Salla Karakorpi
29.7. Pyhän Olavin päivä

Radio Classic: Helena Juntusen haastattelu konserttisarjaan liittyen

Kaikkiin tilaisuuksiimme on vapaa pääsy, tervetuloa!

Konserttisarjan tuottaja: Olli Romppanen, puh. 045 6768588